Ida Guldhammer, Ole Lejbach, Karla Woisnitza, Thomas Grey Venable

Fernisering torsdag d. 31. oktober 2013 kl. 17:00

Kunstnerne vil være tilstede
Udstilingen er arrangeret af Korsør Kunstforening

Ida Guldhammer og Ole Lejbach har været bosat i Skælskør siden 2011. De er begge professionelt arbejdende kunstnere og medlem af BKF (Billedkunstnernes Forbund). Forskellige i udtryk og dog beslægtede i deres valg af motiver og syn på livet og kunsten.

Ida Guldhammer, oprindelig uddannet billedvæver og tekstildesigner fra Kunsthåndværkerskolen i Kolding. Siden da næsten udelukkende arbejdet med brugen af papirets utallige muligheder i sit kunstneriske udtryk.
I dag en af de førende papirkunstnere i Danmark og mange udstillinger overalt i Danmark bekræfter det. De senere år har Ida arbejdet med blade som udgangspunkt i store eller mindre installationer. Senest i Augustenborg med Dansk Billedhugger Samfund 100 skulpturer i 100 dage.
For Ida handler kunsten om det enkle, om naturen og livets cyklus, om livet og døden.

At se en verden i et sandkorn
Og en himmel i en vildtvoksende blomst
At holde uendeligheden i din håndflade
Og evigheden i en time
- William Blake, 1757-1827

Ole Lejbach, oprindelig uddannet typograf (håndsætter) fra Kalundborg Folkeblad. Udover det som håndværksmæssig basis tog han i mange år ved lære af sin morbror, maleren Hans Sørensen i Kalundborg.
Ole har udstillet her og der i Danmark såvel som i udlandet, museer, gallerier og kunstforeninger. Mestendels grafik, som var hans metier i mange år. Men efterhånden har maleriet og især tegningerne været det, der har dannet teknisk platform for det kunstneriske udtryk
I 2010 startede Ole sammen med forfatteren Jens Blendstrup et egeekspeditionsprojekt, med det formål at tegne og skrive sig igennem Danmark set med et egetræs perspektiv. Det er snart fuldbyrdet og skal udmøntes i bogform og udstillinger på Fuglsang Kunstmuseum, Johannes Larsen Museet og Kunstcentret Silkeborg Bad i 2015/2016.

Udstillingen i Korsør Kunstforening har vi kaldt RØD. Fordi den skulle have et tema, farven rød. Vi spurgte vores gode kolleger og venner Karla Woisnitza og Thomas Grey Venable om de ville deltage med noget. Det ville de gerne og det er meget spændende hvad de kommer med, bortset fra at værkerne har et eller andet indhold af rød.

Karla Woisnitza er estimeret billedkunstner i Tyskland. Født og opvokset i Østtyskland, med en uddannelse på Akademiet. Store udsmykningsopgaver og senere efter genforeningen med mange udstillinger på biennaler og museer i udlandet. Karlas billedverden er ofte markeret med hendes kønspolitiske holdning sammenholdt med hendes baggrund i Østberlin.

Thomas Grey Venable, amerikansk statsborger bosat i Køln. Uddannet designer og arbejdet med haute couture for de førende europæiske modehuse.
Efter at have pensioneret sig selv valgte han at arbejde med collage/papirklip eller mere i retning af decoupage. Det er meget unikt hvad Thomas arbejder med og udtrykket er måske i det ydre meget flatterende og ligetil smukt. Men bagved det sirligt påklistrede udskårne puslespil er der en tanke og et liv oplevet og gengivet i det endelige værk.

Ida har en installation med røde blade 'Falling Leaves'.
En installation med rosenblade '- a rose is a rose'.
Samt svævende åkandeblade 'Nymphea' med et rødt islæt.

Ole har en serie malerier 'Sangforeningen Morgenrøde'. samt malerier fra Andalusien.