Ullrich Rössing og Mona Lise Martinussen

Fernisering lørdag d. 4. oktober 2014 kl. 14:00

v. Mette Lise Rössing
Udstilingen er arrangeret af Korsør Kunstforening

Børn og kunst - aktivitet for børn
Onsdag den 15. oktober kl. 13-15

Fra pressemedelelsen:

I 2011 kunne man stifte bekendtskab med maleren og grafikeren Ullrich Rössing og billedvæveren Mette Lise Rössing, der viste deres værker i stedets smukke rammer.

Nu har Ullrich Rössing boet sammen med sin hustru Mette Lise Rössing i Skælskør i 10 år.
Der arbejdes med kunst nærmest døgnet rundt. Kunsten skal vises og diskuteres, hades og elskes – begge dele er der rig mulighed for på den kommende udstilling.

Det er en jubilæumsudstilling, ikke blot fordi Ullrich fylder 75 år i år, men også for at fejre hans samarbejde igennem 25 år med billedvæveren Mona Lise Martinussen. Mona bor i Ribe, dette hindrer dog ikke de fælles projekter i at blive til noget. Ullrich og Mona arbejder med kirketekstiler, udsmykninger og billedtæpper til udstillinger - mange af disse kan nu ses på Kongegaarden.

Af udstillingen vil det også fremgå at Ullrich arbejder med keramik, et håndværk han også tidligere har prøvet sig med. I løbet af sommeren har han etableret et samarbejde med Cecilie Dige, som er en dygtig pottemager, der har sit værksted i Skælskør. Hun har drejet nogle fine større fade til Ullrich, som han så har dekoreret.

Billedtæpperne og grafikken vil nok dominere udstillingen. Kombinationen er interessant fordi der arbejdes med to forskellige materialer. Den stoflighed som vævningerne har findes ikke i grafikken. Motiverne i tæpperne er frodige og farverige, mens grafikken er sort / hvid med en næsten dyster motivverden.
En række pasteltegninger med små naturoplevelser ligner på årets medlemsgave i Korsør Kunstforening, en gave som Ullrich var kunstner for.

Udstillingen er ikke en retrospektiv udstilling, men der kan også ses ældre værker. De giver et interessant indblik i et kunstnerisk forløb.
Mette Lise Rössing vil holde åbningstalen. Udstillingen vises på Kongegaarden indtil d. 29. oktober.