Lars Ahlstrand og Johny Martin

Fernisering søndag d. 3. april 2016 kl. 14:00

Kunstnerne vil vær til stede
Udstilingen er arrangeret af Korsør Kunstforening

Lars Ahlstrand hører så absolut til blandt de allerbedste modernistiske billedkunstnere herhjemme. Han nyder stor anerkendelse i etablerede kunstneriske miljøer, og han udstiller og viser sin smukke og intense kunst frem mange markante steder. På udstillingen ses en række af Lars Ahlstrands seneste billeder. Og det ses her tydeligt, at han finder sin inspiration og finder sine temaer væsentligst i to sammenhænge: I storbymiljøet med dets mange signaler og dets overdådige kulturtilbud og i det Indien, der med kultur, menneskemylder og farver i landskaberne fascinerer ham så meget.

Formen og teknikken er dels at finde i de meget abstrakte billeder. Eller den er at finde i figurative/ abstrakte billeder, hvor skildringer af figurer, landskabs og bygningselementer indgår sammen med en række abstrakte indslag i billederne. Begge billedtyper er farveglade og farvemættede, er i besiddelse af stor dybde, har både filosofisk og kunstnerisk afsæt og er kendetegnet af fine kompositioner.

Teknikken er hos Ahlstrand meget overbevisende. Det er lette strøg med malerpenslen, der får former og farver til at fremstå med storprægnans og med stor klarhed. Det er overskud til som kunstner at benytte sig af mange muligheder med elementer af tegning, elementer af portrætkunst, elementer hentet fra det naturalistiske maleri sat i kombination med det abstrakte billede.

Storbyen har Lars Ahlstrand med sit atelier i København lige omkring sig. Og er København ikke nok som inspirationskilde inddrages New York. En by, hvor Lars Ahlstrand har lavet adskillige udstillinger og performances.

Men Indien er for ham den væsentligste inspirationskilde og det væsentligste arbejdsfelt. Farverne, landskaberne, menneskemylderet i storbyerne i de indiske landsbyer fascinerer og indfanger kunstneren til adskillige studier og til adskillige serier af billeder. Her videregives dybden i, gløden i og glæden over fundamentale, eksistentielle forhold i tilværelsen på en uhildet og i kunstnerisk henseende både inciterende og urovækkende måde. Kulturen, menneskemylderet, farverne og landskaberne med de brændte elementer får stor gennem slagskraft i de overordentlig smukke, intense og sitrende beskrivelser.

Lars Ahlstrand har sat sit kunstneriske afsæt ganske mange steder: I store firmadomiciler med monumentale, store billeder, hos Royal Copenhagen med årskrus 2011 på vej og med produktion af Årets Harald i 2010, på en række udvalgte udstillingssteder med fremvisning af en varieret og smuk billedsamling. (Ellen Bastholm, januar 2011)

Johny Martin fortæller selv om sine værker: Mit arbejde med malerierne har med årene udviklet sig i mange forskellige retninger, der er strøg - farve - landskab - kontrast - og struktur maleri. Men det grundlæggende for mig er farven og formerne. De begejstrer og inspirerer umiddelbart til igangsætning af den skabende proces. Det er min egen sanselighed og livs oplevelse man kan aflæse i alle malerierne og skulpturerne. Hvad enten det er i struktur maleriet, hvor mørke og lyse farveveje - fungerer som trædesten igennem billedet - og på den måde danner eller formgiver et malerisk puslespil, hvor det kun er ens egen forestillingsevne der sætter grænser for kompositions mulighederne.Eller der er med skulpturerne, som aldrig er helt færdige, de vidner om hele den håndværksmæssige arbejdsproces som er forløbet med at lave dem. De er meget rå og ufuldkomne, ideen er at de skal være “opbyggelige” og aldrig helt færdige, men mere et udtryk for et forløb, en rytme eller et kredsløb, så de fungerer helt på samme vilkår som alt andet i naturen, underlagt livets evige forandringsproces.