Tróndur Patursson


Det ene af de to litografier til medlemsgaven 07/08, Tróndur Patursson, 43x59 cm

Fernisering lørdag d. 10. november 2007 kl. 14:30

Kunstneren vil være tilstede ved ferniseringen. Udstillingen åbnes af borgmester Lis Tribler.
Udstilingen er arrangeret af Korsør Kunstforening

Tróndur Patursson er født i 1944 i Kirkjubø på Færøerne, hvor han bor. Han er uddannet bl.a. hos Ingálvur av Reyni, på Glyptotekets Tegneskole og på Statens Kunstakademi i Oslo. Hans udstillingsdebut var på Færøernes Kunstmuseum i 1964. Flere separatudstillinger samme sted første gang i 1972. Kunstneren har udstillet utallige steder udenfor Færøerne, i Danmark på udstillingerne: Den Nordiske, Den Frie, Den Fleksible og han er medlem af Den Gyldne siden 1992. Af andre udstillingssteder kan nævnes Glyptoteket, Brandts Klædefabrik, Charlottenborg, Randers Kunstmuseum, Cisternerne Museum for Moderne Glaskunst, Kastrupgårdsamlingen og Nivågård.
Tróndur Patursson har solgt til bl.a. Ny Carlsbergfondet og Statens Kunstfond og han er repræsenteret på flere museer. Det er blevet til adskillige udsmykningsopgaver på Færøerne såvel som i Danmark bl.a. i Køge Bugt Kulturcenter Portalen i Hundige, et parkeringstårn i Vejle, børneafdelingen på Rigshospitalet, Frue Kirke i Svendborg og Tornbjerg Kirke i Odense.
Tróndur Patursson har deltaget i flere ekspeditioner på havet. Det startede med ireren Tim Severin The Brendan Voyage, sørejsen i skindbåd fra Irland til New Foundland.
Læs mere på www.trondurpatursson.dk