Kunstnersammensl. PRO


Jon Gislason

Fernisering lørdag d. 3. marts 2018 kl. 14:00

Kunstnerne vil være til stede og der vil være musik ved Heron-Hjelmvig Duo
Udstilingen er arrangeret af Korsør Kunstforening

KULØR I KORSØR
Kunstnersammenslutningen PRO kommer på besøg og de udstillende kunstnere er følgende: Gunnar Bay, Claus Bojesen, Torben Heron, Tine Hind, Jon Gislason, Annette Juel, Hans Kjær, Hans Tyrrestrup og Steen Rasmussen.
Desuden vil den kendte musiker og billedkunstner Torben Heron sammen med guitaristen Tue Hjelmvig i “Heron-Hjelmvig Duo” på ferniseringen divertere med musik specielt sammensat til denne fernisering.
PRO har eksisteret i mere end 50 år, hvoraf ca 40 år har været med årlige udstillinger på Charlottenborg. Derefter har PRO med succes udstillet i en lang række udstillingssteder rundt om i landet. Når udstillingen har fået titlen: Kulør i Korsør, så er det naturligvis fordi vi inviterer til en palet af farveglade kunstnere, som den enkelte kunstner fremviser med deres kunstværker. Der kan være intime værker, der kræver nærsyn; der kan være værker, som inviterer til de store udsyn, eller l til værker som peger tilbage i historien, eller taler til fantasien; eller værker der indbyder til beskuerens egne tolkninger. Eller blot kan nydes, som de er: Med farver, former, komposition, fortælling... til umiddelbar glæde eller udfordring. Og sågar til lidt eftertanke. Således håber vi i PRO, at I får en dejlig oplevelse og at man kan se tilbage på en dejlig og skøn udstilling, som for PRO’s vedkommende rammer lige i centrum – al den stund, at PRO’s kunstnere kommer fra både øst og vest for Korsør. Så lad os melde kulør: Vi kunne godt gå hen og blive skør med Korsør.

Gunnar Bay formand for PRO

KUNSTNERSAMMENSLUTNINGEN PRO
PRO blev stiftet i 1962 og udstillede indtil 2006 årligt på Charlottenborg. PRO og de fire andre sammenslutninger blev hjemløse fra Charlottenborg fra 2007 på grund af den institutionelle omstrukturering af kunstnernes udstillingsbygning til en offentlig Kunsthal.
Imidlertid har PRO ikke ladet sig slå ud af ministeriel kunstpolitik, men har været aktiv siden da. I 2009 med den store internationale udstilling EXILE på Kunstcentret Silkeborg Kurbad – en oprindelig henvisning til udelukkelsen fra Charlottenborg – men undervejs omformuleret til et mere bredt og generelt koncept. I 2012 blev det en 50 års jubilæumsudstilling ”PROmotion” på Kunstcentret Gammelgaard i Herlev. Og samme år afholdtes udstillingen ”Up, Up, Up, Ups!” i Rundetaarn, København – en hentydning til den særlige sneglegang og til det mulige ulykkelige i at stræbe så højt... I 2014 udstillede vi på Gammelgård samt i Fanø Kunstmuseum. Og i 2015 – 2017 har vi været i Sønderjylland, i Kalundborg, i Hillerød og senest i 2017 i Portalen i Greve samt i PakhusGalleriet i Nykøbing Sj. Alle udstillinger med stor pondus og fin respons.