25 tryk fra kunstforeningens samling

4. til 30. april, Korsør Kulturhus

Foreningen har fundet et pluk fra vores samling på knap 1400 værker. Det er 10 tryk (serigrafi) af Knud Jans (1916-1985) samt 15 tryk af andre kunstnere (Værkliste vedhæftet). Knud Jans boede vist på et tidspunkt i Dalmose.

Udstillerne er alle anerkendte kunstnere. Knud Jans, Finn Mickelborg, Ingelise Westmann har tidligere udstillet separat i Korsør Kunstforenings regi. Flere af de øvrige har deltaget i gruppeudstillinger.

Knud Jans begyndte at arbejde som kunstner i 1948. Han var autodidakt. Med udgangspunkt i den danske spontan-abstrakte kunst fra krigsårene dyrkede han maleri, grafik og keramik. J. var især interesseret i kunstværkets stoflige virkninger, og eksperimenterede bl.a. med snit, udført i pap. Han oprettede eget keramisk værksted i 1958 og udførte en række krukker og fade med dekoration, samt større keramiske relieffer, hvori hans dekorative sans kom til udfoldelse. Hans formsprog og motivverden var påvirket af Asger Jorn, der også inspirerede J.s keramiske produktion.

Om samlingen

Værkerne her er fra kunstforeningens samling, som hovedsagelig består af grafiske værker med udgangspunkt i foreningens årlige gave til medlemmerne for betalt kontingent siden starten i 1966.

En del værker er tilbyttet fra andre kunstforeninger, andre er modtaget fra passive medlemskaber i flere forskellige kunstnersammenslutninger og som medlemsgave i Den Danske Raderforening.

Samlingen har modtaget flere gaver fra kunstnere og andre bl.a. et stort antal grafiske værker fra en anonym giver.

Der er også originale værker som tegninger og malerier samt skulpturer, keramik og lignende. Flere værker er kommet til som garantikøb fra udstillende kunstnere i kunstforeningen. Det er især sket efter etableringen af Slagelse Kommune i 2006, hvor kulturudvalget kun i få år har afsat beløb til indkøb til den kommunale samling af kunst. Heri indgår den tidligere Korsør Kommunes Kunstfond med en anseelig mængde kunst indkøbt på vores udstillinger siden foreningens start.

Kunstforeningen har en omfattende ”salgsmappe” med tidligere medlemsgaver m.m.

Hent årets medlemsgave (Sæson 2022-23) - Et grafisk tryk, valgt blandt flere forskellige, udført af Palle Jul Christoffersen

Filer til download:
Plakat 25 tryk (.pdf)
Værkliste 25 tryk (.pdf)