Knud Odde - Maleri og grafik

Fernisering lørdag d. 4. februar 2017 kl. 14:00

Fernisering på Kunstforeningernes Dag
Udstilingen er arrangeret af Korsør Kunstforening

Knud Odde er autodidakt og medlem af Kunstnersamfundet. Han har udstillet siden 1986 på utallige udstillinger separat eller med andre. Hans værker spænder over flere kunstneriske udtryksformer: maleri, grafik, keramik og andre materialer. Mange vil måske huske Tivoli plakaten med Harlekin og Columbine fra 1994 eller DSB’s jubilæumsplakater fra 1997.
Knud Odde er repræsenteret på de fleste af landets større kunstmuseer og samlinger. Han har illustreret mange bøger bl.a. i 2014 »Samlede Thomsen« af digteren Søren Ulrik Thomsen på Gyldendal. Der er udgivet mange publikationer om eller med bidrag af Knud Odde bl.a. »Rockens billeder«, Gyldendal 1990.
Når jeg tænker på Knud Oddes motiver er det altid mennesker og portrætter i en kontekst, som kommer frem i erindringen og tit i en uventet beskæring eller komposition. Denne opfattelse behøver dog langt fra altid at passe. Der er mange værker helt uden personer.
Knud Oddes seneste udstilling »Luna Convento«, som vistes på Sophienholm og på Vendsyssels Kunstmuseum i 2016 var en flot præsentation af hele kunstnerens værk i alle udtryksformer fulgt af en flot bog.