Poul Janus Ipsen

Det er en glæde igen at kunne præsentere Poul Janus Ipsen, som har udført medlemsgaven til Korsør Kunstforenings medlemmer i 1973, trykket Tidssituation, og igen i 2003, hvor medlemmerne kunne vælge mellem 20 forskellige litografier fra kunstnerens hånd. Poul Janus Ipsen har udstillet hos os i 1974 og senest i 2002. Udstillingen nu er tænkt som et gensyn med en nulevende og producerende medlemsgavekunstner fra perioden 1966-1975, foreningens første tiår, i anledning af vort 50 år stiftelsesjubilæum 10.10. 2016.

Poul Janus Ipsen er født i 1936 og er ’still going strong’. Han har et utal af udstillinger bag sig i ind- og udland i såvel gallerier og kunstforeninger som på museer. Som medlem af kunstnersammenslutningen Grønningen har kunstneren også gjort sig bemærket på mange udstillinger. Han har udført mange udsmykningsopgaver bl.a. plakater for Tivoli, DSB, frimærker for Post Danmark og regulære udsmykninger f.eks. for Novo Nordisk, Virum Gymnasium. Senest har jeg set en fin lille væg i Holbæk.

Poul Janus Ipsens udtryk tager udgangspunkt i surrealismen. Han lader komplekse og udefinerbare rum befolke i sine billeder med hele eller dele af virkeligheden, mennesker uden identitet, dyr, ting fra hverdagen, skygger, og stærke farver. Der sættes tanker i gang når man møder Poul Janus Ipsens værker.