Palle Rud Christoffersen

Mød kunstneren fredag den 20. maj kl. 14-16

Palle Rud Christoffersen (f. 1949)

Er medlems af Danske Grafikere og Grafisk Værksted i Næstved. Han er autodidakt og en ”gæv grafiker” er det blevet sagt om ham i en 70 års omtale. Han bor i Nykøbing Falster, hvor han eksperimenterer med grafikken, som det kan ses på udstillingen her i Korsør. Dertil også andre udtryksformer som f.eks. collage.

Han er fast på Masnedøudstillingen hver sommer, ligesom han er med i udstillingsgruppen LF i Reventlowsparken på Lolland samt i gruppen K2 Københavnske Kunstnere.

Helle Jensen skrev i Kunstavisen til en udstilling i Grafisk Værksted for nogle år siden med tre andre grafikere heriblandt Ulrich Rössing: ”Palle Rud Christoffersen har skabt en række fine nonfigurative grafiske værker, hvor eksperimenterende afsøgninger med udgangspunkt i de samme linoleumsplader er resultatet i nogle meget interessante farvesammenstillinger. De bæres alle af en sikker (og ”beåndet”) koloristisk fornemmelse og formidler en glæde ved farven, som er få forundt. Hans klare formsprog er altid en fornøjelse at fordybe sig i!”

Palle Rud Christoffersen har deltaget i utallige udstillinger mange steder i hele landet. Det er tillige blevet til mere end 40 udstillinger med andre og mere end 20 separatudstillinger 1986, når de vigtigste skal nævnes.