Birgit Lendal Beek og Torben Lundsted


Værk af Torben Lundsted

Fernisering torsdag d. 5. juni 2014 kl. 14:00

v/ Henriette Dalsgaard
Udstilingen er arrangeret af Korsør Kunstforening

TORBEN LUNDSTED
Torben Lundsted grafiker med overskud. Torben har haft en lang karriere indenfor det grafiske område. Han er dog ide senere år blevet så fascineret af de plastiske muligheder og det rummelige udtryk han kan arbejde frem i ler, at han til en vis grad må siges at have fundet sig en ny lidenskab. Vi ved ikke om forholdet er permanent, men kan se det optager Torben en stor del af hans vågne tid. Den intense fascination bærer frugt i form af spændende værker, som har vist sig at tiltale mange med deres finurlige karikatur og satiriske udtryk.

BIRGIT LENDAL BEEK
Birgit Lendal Beek er uddannet keramiker hos Atelier Noailles.Lascaus i Paris og selvom basen nu er i Danmark udstiller hun rundt omkring i verden.
Mens nogle af hendes skulpturer har organiske former og fremstår med fine og afdæmpede glasurer er andre en minutiøs gengivelse af en genstand, hvor alt er med ned til den mindste detalje. Der kan være tale om et par slidte vandrestøvler i natur- lig størrelse eller en gammel taske, der får sit helt eget liv og fornyet status når de genopstår i ler.
Birgit har en forkærlighed for pingviner og de er i modsætning til de andre værker ab- solut ikke subtile, men de er så charme- rende at de, for de fleste af os, er svære at gå forbi uden at fremkalde et lille smil.