Anne Thorseth

Fernisering søndag d. 2. marts 2014 kl. 14:00

v/ Forskningspsykolog dr. phil. Bjarne Sode Funch. Russisk musik v/ Jannik og Albert Franck fra Pavlovskis Balalajkaorkester.
Udstilingen er arrangeret af Korsør Kunstforening

Kunstneren fortæller:
»Jeg er billedkunstner med særlig interesse for maleri og tegning. Jeg er født i 1952 og uddannet på Det Jyske Kunstakademi og Det Kongelige Danske Kunstakademi i 1970erne. Efter at have debuteret på Kunstnernes Påskeudstilling i 1978 har jeg udstillet mange steder i både Danmark og Island. Jeg er bosiddende i København og har atelier i Sorø.
Mit arbejde er meditativt og af lysorienteret natur. Inspiration til billederne henter jeg i de store livstemaer, der er alle menneskers grundvilkår. I den skabende proces tager jeg udgangspunkt i et eksistentielt nærvær. Farven fortæller om sjælens tilstand og sammen med formen synliggør den en klang, der forener kunst og eksistens.

Billederne er malet med farvepigment oprørt i æg, en gammel teknik kaldet tempera. De er oftest malet på sugende papir, det muliggør mange transparente farvelag, som spiller sammen med stofligheden.«